Från idé till färdigt hus

SjötorpsHus är ett byggföretag från Katrineholm som erbjuder helhetslösningar från ritningsförslag till färdigställandet av byggnad. Tillsammans med vår husdesigner kan ni sitta ner och diskutera utformning av planlösning, inomhusmiljö och fasad. Givetvis bygger vi även hus efter din ritning om du har den färdig redan idag.

Frågorna och tankarna är många när du ska bygga nytt. För att hjälpa dig med dina planer redovisar vi här i korta drag husprocessen.

Tomt

Du har hittat en tomt där du vill bo.

Budget

Fundera på din budget. Prata med din bank och fundera själv på hur mycket som du vill investera i ditt framtida boende.

Val av inspirationshus

Fundera på vad som är viktigt för dig. Kanske önskar du dig en rymlig klädvård, ett hus med mycket förvaring eller så ligger stora och ljusa umgängesytor högst upp på din önskelista.

Kontakt

Kontakta vår husdesigner för ett första möte. Nu börjar vårt gemensamma arbete med att anpassa inspirationshuset så att det passar tomtens förutsättningar och dina önskemål.

Offert

Den personliga ritning som vi tillsammans tagit fram beräknas och en offert sammanställs och redovisas. Husets utformning och pris är nu klart och kontraktshandlingar tas fram.

Kontraktsskrivning

I samband med kontraktsskrivning hjälper din personliga hussäljare på SjötorpsHus till att söka bygglov för ditt nya hem.

Detaljval

Efter kontraktsskrivningen tas konstruktionsritningar fram över ditt hus av våra konstruktörer. Här beslutar du också de sista slutgiltiga detaljvalen inför byggstarten.

Byggnation av huset

Ditt personliga hus byggs.

Överlämning av huset

Byggnationen avslutas med slutbesiktning där din personliga hussäljare efter slutbetalning överlämnar huset till dig.